Termeni si conditii

Site-ul www.laviepure.ro, numit în continuare La Vie Pure, este proprietatea Oncioiu Elena Simona.

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor şi condiţiillor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenţie a acestora. La Vie Pure îşi asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesând această pagină, numită „Termeni şi condiţii”.

La Vie Pure garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul La Vie Pure şi nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei La Vie Pure.

Dreptul de a crea o legătură web – link – către La Vie Pure este limitat, neexclusiv şi revocabil, şi este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru La Vie Pure sau oricăruia dintre partenerii noştri, numai după obţinerea în scris sau prin e-mail a acordului nostru.


Dreptul de autor al La Vie Pure asupra informaţiilor publicate pe site

Întregul conţinut al site-ului La Vie Pure – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, e-mail-uri, scripturi, programe şi alte date – este proprietatea Oncioiu Elena Simona PFA şi a furnizorilor săi şi este apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul Oncioiu Elena Simona a oricărora din elementele enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. Se permite folosirea site-ului La Vie Pure numai în limitele menţionate în prezentul document.

În cazul în care suspectaţi că unul sau mai multe din materialele de pe site-ul www.laviepure.ro încalcă legea drepturilor de autor, vă rugăm să sesizaţi acest lucru prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@laviepure.ro.


Produsele şi serviciile oferite de La Vie Pure pe site-ul La Vie Pure, politica de preţuri

La Vie Pure îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii. Produsele comercializate prin intermediul La Vie Pure sunt noi, în ambalajul original al producătorului şi în momentul livrării sunt însoţite de factură fiscală, conform legislaţiei în vigoare. Produsele şi serviciile sunt oferite în condiţiile respectării prevederilor prezentului document şi în limita stocului disponibil. Din acest motiv La Vie Pure îşi rezervă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăseşte în oferta curentă a importatorului.

Preţurile prezentate pe site includ TVA şi nu includ costurile de livrare, în afara cazului în care transportul gratuit se specifică în mod expres pe site. Preţul de achiziţie tipărit pe factură va fi acelaşi cu cel stabilit de consultantul de vânzări La Vie Pure în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă.

Foarte rar unele produse pot avea pe site preţuri greşite, stabilite în mod eronat de către aplicaţia noastră informatică. În aceste condiţii, întotdeauna se consideră preţ final cel acceptat de către client în cadrul discuţiilor purtate cu consultanţii de vânzări ai La Vie Pure.

La Vie Pure nu oferă nicio garanţie, în mod expres, nici implicit, în ceea ce priveşte inclusiv, dar fără limitare la, funcţionarea acestui site, informaţia, corectitudinea descrierilor, actualizarea conţinutului, produsele de pe site precum şi potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui site şi cumpărarea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt strict cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate în orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

Informaţiile care prezintă un produs pe site (descrierile produselor, specificaţii tehnice, imagini, simboluri) au caracter strict orientativ. La Vie Pure îşi rezervă dreptul de a modifica descrierile şi specficaţiile produselor fără o notificare prealabilă.


Plata produselor

Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate pe site-ul La Vie Pure conform acestor „Termeni şi condiţii” se poate efectua ramburs (la primirea coletului) sau prin transfer bancar. La Vie Pure îşi rezervă dreptul ca în anumite cazuri să solicite plata produselor în avans. Plata în avans se poate realiza prin ordin de plată în contul nr. RO48BTRLRONCRT0208050601 deschis la Banca Transilvania. Dovada plăţii trebuie trimisă către La Vie Pure la adresa de e-mail contact@laviepure.ro. Livrarea va fi efectuată numai după intrarea banilor în contul La Vie Pure.

Pentru produsele cu precomanda, La Vie Pure îşi rezervă dreptul de a solicita un avans de 50% din valoarea comenzii.


Livrarea produselor

Livrarea produselor se va face prin curier oriunde în ţară. Nu livrăm în afara României. La Vie Pure îşi rezervă dreptul de a confirma comenzile înainte de onorarea lor prin contactarea clienţilor. Costurile de expediere vor fi comunicate clienţilor înainte de livrarea produselor comandate.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menţionată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce reuşeşte să ia contact cu acesta, după care comanda va fi anulată şi produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce s-a comandat. Recepţia este facută în momentul semnării documentelor fiscale legale ce însoţesc coletul. Factura constituie contract de vânzare/cumpărare conform legislaţiei româneşti în vigoare. Clientul îşi exprimă acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul că a primit produsele care sunt conforme cu comanda şi cu nevoile acestuia.

Produsele vor fi livrate până în faţa imobilului în care clientul îşi are domiciliul sau sediul. Montajul sistemelor de filtrare, precum şi manipularea acestora nu fac obiectul prezentului contract, acestea căzând în sarcina clientului.

La Vie Pure îşi rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de La Vie Pure care includ: greve, acte de terorism, incendii, explozii, acţiuni guvernamentale, inundaţii, proteste, tulburări civile sau alte impedimente de forţă majoră conform uzanţelor legii româneşti.

În afară de cazul în care este agreat diferit de către La Vie Pure şi client, La Vie Pure se descarcă de riscurile şi responsabilităţile asociate cu produsele comadate de client în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care La Vie Pure colaborează sau către reprezentantul clientului. La Vie Pure va asigura ambalarea corespunzătoare a produselor comandate de către client şi va asigura transmiterea documentelor însoţitoare.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de La Vie Pure faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzatoare este valoarea sumei încasate de La Vie Pure de la acest client.


Promoţii şi concursuri

La Vie Pure stabileşte regulamentele promoţiilor şi ale concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoştinţa eventualilor participanţi prin intermediul site-ului propriu, a paginii de Facebook sau a blog-ului La Vie Pure. De aceste promoţii beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afişate pe site. De asemenea, promoţiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp specificată în regulament şi în care promoţia este validă şi numai în limita stocului disponibil. Nu garantăm disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoţie şi o putem întrerupe sau anula în orice moment fără nicio notificare prealabilă.


Garanţia produselor

La Vie Pure asigură și garantează conformitatea bunurilor achiziționate precum și eventualele vicii ascunse. La Vie Pure se angajează să livreze produsul conform cu descrierea din cadrul site-ului La Vie Pure.

Răspunderea La Vie Pure este angajată dacă lipsa de conformitate a produsului apare într-un termen de 1 an calculat de la data livrării și dacă Clientul informează La Vie Pure despre apariția lipsei de conformitate în termen de 2 zile de la data la care a constatat-o. În cazul în care la livrare se constată o lipsă de conformitate a unui produs din factură, Clientul are dreptul de a cere repararea într-o perioadă rezonabilă sau înlocuirea produsului. Dacă aceste operații nu sunt posibile, Clientul are dreptul de a cere să beneficieze de o reducere corespunzătoare a prețului sau de rezoluțiunea contractului, în acord cu legea nr. 449/2003 completată de OUG nr. 174/2008.

La Vie Pure nu își asumă nicio răspundere pentru execuția și consecințele serviciilor de manipulare, transport, montaj și instalare executate de terți, atunci când produsul a fost deteriorat sau nu au fost respectate instrucțiunile producătorului. La Vie Pure nu își asumă nicio răspundere privind consecințele pe care le-ar avea utilizarea sau întreținerea greșită a produselor, cauzate de nerespectarea instrucțiunilor producătorului. Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii facturii Clientul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate. 

Condiţiile de garanţie sunt în conformitate cu Legea 449/2003 (modificată prin O.U.G. nr. 174/2008) şi O.G. 21/1992. La solicitarea garanţiei este necesară prezentarea produsului împreună cu accesoriile aferente şi copie de pe factura fiscală. În cazul în care produsele ajung neînsoţite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se soluţiona garanţia.

Garanţia oferită pentru produsele prezentate pe site este de 1 an de zile. Excepţie fac produsele pentru care este specificat un termen mai mare. Termenul de garanţie curge de la data vânzării produsului. În această perioadă, dacă deficiențele nu sunt imputabile Clientului, La Vie Pure își asumă responsabilitatea reparării sau înlocuirii produsului pe cheltuiala sa. După efectuarea livrării Clientul nu mai poate invoca deficiențe cantitative sau deficiențe pe care, în mod rezonabil, nu putea să nu le vadă la momentul livrării (ciobituri, zgârieturi, componente îndoite, pete de murdărie etc.). Spargerea produselor sau componentelor din sticlă sau zgârierea produselor după recepție sunt riscuri asumate integral de Cumpărător.

Garanţia se pierde în următoarele situaţii:

  • în cazul intervenţiilor sau reparaţiilor produsului executate de persoane neautorizate;
  • în cazul utilizării produsului pentru alte scopuri decât cele pentru care a fost conceput şi recomandat;
  • în cazul nerespectării de către cumpărător a condiţiilor de păstrare, utilizare şi întreţinere prevăzute în documentaţia care însoţeşte produsul;
  • în cazul deteriorărilor termice, mecanice ale produselor datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijenţei în utilizare.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de La Vie Pure faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de La Vie Pure de la acest client.


Dreptul de returnare a produselor cumpărate (exercitarea dreptul de retragere)

Clientul are dreptul să notifice în scris La Vie Pure că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului conform legii 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanţă şi de OUG nr.34/2014, daca nu este specificat un termen mai mare de returnare şi poate returna produsul (produsele) în acelaşi termen de 14 zile calendaristice.


Dreptul de retragere nu este aplicabil în următoarele situaţii:

  • pentru produsele executate pe comandă specială; în cazul în care data de expediere a notificării intenţiei de returnare specificată în cererea de returnare depăşeşte perioada de 14 de zile calendaristice, calculată din ziua lucrătoare următoare datei contractului onorat;
  • în cazul în care produsul returnat nu este în aceeaşi stare în care a fost livrat (şi cu documentele care l-au însoţit iniţial).

Înainte de expirarea perioadei de retragere, clientul informează La Vie Pure cu privire la decizia sa de retragere din contract, folosind una dintre următoarele variante:

completarea formularului de retragere şi expedierea lui prin poştă sau e-mail;

orice altă declaraţie neechivocă în care clientul îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Clientul returnează produsele sau le înmânează unei persoane autorizate de La Vie Pure să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care clientul a comunicat La Vie Pure decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

La Vie Pure returnează clientului contravaloarea produselor primită drept plată din partea acestuia, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a clientului. Returnarea sumelor este condiţionată de recepţionarea produselor care au făcut obiectul vânzării. Suma înapoiată va reprezenta contravaloarea produselor returnate, din care se scade taxa de livrare aferentă returului, în valoare de 19 lei. Rambursarea cuantumului astfel calculat se face numai prin transfer bancar în contul indicat de către client, specificat în format IBAN. Nu se fac plăţi în numerar. Avansul de 50% din valoarea totală (vezi pct. 3) solicitat pentru produsele executate pe comandă specială nu este rambursabil în situaţia în care clientul decide să returneze produsul din alte motive decât cele care privesc defectele de fabricaţie ale produsului.

Clientul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Din cauza varietăţii tipuri de dispozitive de afişare (ecran de laptop, telefon mobil, tabletă, desktop PC), aspectul produselor (texturi, culori, finisaje) poate apărea uşor diferit faţă de aspectul real. Odată cu plasarea comenzii, Clientul consimte că aceste diferenţe sunt independente de voinţa La Vie Pure şi nu constituie motiv de anulare a comenzii şi/sau returnare a produselor.


Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcţionare

Site-ul La Vie Pure este găzduit de serverele unei terţe firme. La Vie Pure nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site, indiferent de motivele apariţiei lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări sau actualizări ale scripturilor programate. La Vie Pure nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute din cauza folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului La Vie Pure. La Vie Pure nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul La Vie Pure. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauză.


Politica de confidenţialitate

La Vie Pure garantează securitatea şi confidenţialitatea datelor găzduite şi transmise prin sistemul său informatic. Aceste informaţii vor putea fi folosite de către La Vie Pure pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promoţii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale către La Vie Pure nu implică obligativitate din partea utilizatorilor iar aceştia pot refuza furnizarea acestor date în orice circumstanţe şi pot solicita în mod gratuit ştergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare în vederea ştergerii acestora din baza de date, se va data, semna şi trimite prin e-mail de către persoana înscrisă în baza de date la adresa contact@laviepure.ro sau prin poştă la adresa: La Vie Pure, str. Gala Galaction nr. 89, Sector 1, loc. Bucuresti.

La Vie Pure se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terţi. Datele personale vor putea fi însă transmise autorităţilor în drept să verifice tranzacţiile comerciale sau altor autorităţi în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

Din cauza modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul La Vie Pure sunt transmise pe cale electronică, La Vie Pure nu poate fi facută răspunzătoare în niciun fel de pierderea acestora sau de copierea informaţiilor de către persoane neautorizate, prin folosirea de aparatură sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, La Vie Pure va lua toate măsurile şi va pune la dispoziţie toate fişierele necesare organelor competente abilitate să rezolve acest tip de infracţiune.

Informaţiile furnizate către La Vie Pure sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului La Vie Pure, etc.), conform legilor în vigoare. La Vie Pure nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terţi, nu încurajează spam-ul şi nu face publice datele furnizate de clienţii săi, fără acordul explicit al acestora.

La Vie Pure certifică faptul că va respecta drepturile clienţilor, conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerţul electronic, precum şi a Ordonanţei nr. 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă cu modificările ulterioare. Printre aceste drepturi se numără (enumerarea nu are un caracter limitativ):

1. Dreptul de a cere La Vie Pure să confirme prelucrarea sau nu a datelor personale ale clientului, în mod gratuit;

2. Dreptul de a cere La Vie Pure să rectifice, actualizeze, blocheze sau şteargă, în mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conformă dispoziţiilor Legii nr. 677/2001;

3. Dreptul de a cere La Vie Pure să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor personale ale clientului;

4. Dreptul de a cere La Vie Pure să înceteze expedierea de mesaje promoţionale.

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna şi trimite prin e-mail de către persoana înscrisă în baza de date, la adresa contact@laviepure.ro, sau prin Poştă la adresa: La Vie Pure, str. Gala Galaction nr. 89, Sector 1, loc. Bucuresti. La Vie Pure foloseste măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greşite a informaţiilor care se află sub controlul nostru.

La Vie Pure nu poate fi facută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenţei utilizatorului privind securitatea şi confidenţialitatea contului şi a parolei sale. La Vie Pure nu poate fi facută răspunzătoare în niciun fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de La Vie Pure în scopul precizat in prezentul document.

Orice accesare a bazei de date cu informaţii personale a utilizatorilor La Vie Pure, inclusiv orice încercare de acces neautorizat, va fi înregistrată într-un fişier de acces. Fişierele de acces vor face posibilă identificarea de către La Vie Pure a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fără un motiv legitim, în vederea sesizării organelor competente. Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conţinutul site-ului sau de a afecta performanţele serverului pe care rulează site-ul La Vie Pure vor fi considerate tentative de fraudare a site-ului La Vie Pure şi vor pune în mişcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au iniţiat această acţiune.


Politica de utilizare a cookie-urilor

Site-ul La Vie Pure foloseşte cookie-uri ale Google Analytics şi Google AdWords, servicii de analiză a traficului şi publicitate, precum şi cookie-uri ale furnizorilor de publicitate online. Categorii de cookie-uri folosite: de performanţă a site-ului, de analiză a vizitatorilor, de remarketing şi publicitate. Aceste cookie-uri nu colectează date cu caracter personal şi nu identifică personal vizitatorii site-ului, ci sunt folosite pentru a vă putea oferi conţinut adaptat preferinţelor dvs. pe parcursul navigării pe Internet. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre cum funcţionează cookie-urile în relaţie cu publicitatea online, vă rugăm consultaţi site-ul www.youronlinechoices.com/ro/faqsintrebari-frecvente.

Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite functionalităţi ale www.laviepure.ro.

Cookie-urile sunt stocate pe dispozitivele folosite de utilizatori pentru navigarea web numai când utilizatorul decide să navigheze în site-ul La Vie Pure dincolo de prima pagină accesată. În acest caz, continuarea navigării dincolo de prima pagină accesată este interpretată drept consimţământ al utilizatorului pentru acceptarea stocării cookie-urilor, având în vedere înştiinţarea explicit afişată în bara din partea de jos a ecranului.


Forţa majoră

Niciuna din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este cauzată de un eveniment de forţă majoră. Forţa majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părţilor şi care nu poate fi evitat.


Dispoziţii finale

Orice altă problemă cauzată de produsele şi serviciile prezentate pe La Vie Pure şi care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către utilizator. În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părţi.

Fiind de acord cu aceşti “Termeni şi condiţii de utilizare a site-ului La Vie Pure”, clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a site-ului.