Apa imbuteliata sau de la robinet?

In fiecare an, sunt cheltuiti peste $100 bn. pe apa imbuteliata. Apa pura, curata a inceput sa capete valoare la sfarsitul anilor 1700, cand oamenii au inceput sa viziteze izvoarele naturale pentru a bea apa si a se scalda. Astazi, apa imbuteliata este o afecere de bilioane de dolari ce produce un produs care este de multe ori egal cu apa de la robinet, iar aproximativ doua treimi din sticle sfarsesc in oceane si in depozietele de deseuri poluand si otravind apa si animalele salbatice.

Potrivit unui raport din 2010 al Monitorului de Apa si Mancare, 47.8% din apa imbuteliata este obtinuta din apa municipala.

 

Standardele apei

O cercetare condusa de Fundatia pentru Cercetarea Apei de Baut a descoperit ca atat apa imbuteliata cat si cea d ela robinet contin acelasi numar de contaminanti.

Astfel FDA a descoperit 91 de contaminanti in apa imbuteliata, iar Agentia pentru Protectia Mediului a gasit 96 de contaminanti in apa de la robinet. Companiile ce produc apa imbuteliata nu sunt obligate sa publice teste ale calitatii apei de catre FDA, dar EPA este obligata sa publice calitatea apei.

 

Contaminare dupa tratare

Singura diferenta majora intre apa de la robinet si cea imbuteliata se reduce la transportul apei pentru consum. Apa de la robinet ajunge la consumatori prin kilometri de tevi subterane necaptusite din fier, PVC si plumb. Cu trecerea anilor, aceste tevi imbatranesc si conduc la contaminarea apei dupa ce aceasta a fost tratata pentru a deveni potabila. A fost demonstrat ca toxinele degajate in apa de aceste tevi afecteaza creierul sugarilor si copiilor, produc cancer si malformatii congenitale. Apa imbuteliata este livrata in recipiente de plastic ce nu sunt fara Bisfenol A (BPA). Odata imbuteliata, apa ramane depozitata in aceste recipiente si luni de zile pana ne este vanduta, ceea ce duce la contaminarea apei atunci cand toxinele din plastic patrund cu timpul in apa. Un studiu german din 2009, ridica semne de intrebare legate de reglementarile apei imbuteliate considerate ‚sanatoase’ de catre FDA. S-a descoperit ca un compus produs de om asemanator estrogenului patrunde in apa din sticlele din polietilena terephtalata (PET). Acest inhibitor al glandei endocrine are capacitatea de a reduce hormonii reproductivi umani.

 

Filtre de apa

Cea mai sigura apa pe care o poti consuma, va veni dinrect de la un filtru de apa de inalta calitate. Incearca sistemul de filtrare Aquasana 3 stagii cu instalare sub chiuveta. Sistemul va inlatura 97% din clorina si cloramina dar si pesticide, herbicide, plumb, mercur, substante farmaceutice si VOC’s (compusi organici volatili) – ce insumeaza in total pana la 60 de contaminanti din apa. Sistemul va pastra mineralele sanatoase cum sunt calciu, magneziu si potasiu astfel ca apa pe care o bei sa fie nu doar curata ci si sanatoasa pentru tine.

Uita de apa imbuteliata – filtreaza-ti apa pentru un trai sanatos!

Scriu un comentariu