Blog

Care e otrava din tevile tale?

Care e otrava din tevile tale?

La Vie Pure 11.02.2017 0
Cu zeci de ani in urma, rosiile erau considerate un fruct periculos pentru europenii bogati. Clasele sociale de jos erau scutite de la acest mit datorita unei diferente nesemnificative intre cele doua clase: tacamuri de cositor. Nestiind de continutul de plumb din tacamurile de cositor si efectele acestuia asupra corpului uman, bogatii foloseau vase de cositor pentru a servi mancarea. In combinatie cu aciditatea rosiilor, vesela cauza scurgerea plumbului in mancare. Nu de putine ori cel care manca murea. Astazi, plumbul este cel mai frecvent utilizat in lucrarile de instalatii casnice. Cu toate ca cea mai mare expunere la intoxicarea cu plumb este prin ingerarea accidentala a bucatelelor de vopsea pe baza de plumb si a prafului contaminat cu plumb, expunerea la apa potabila nu este cu mult in urma. Plumbul intra in apa de la robinet prin coroziunea sistemelor de instalatii sanitare de uz casnic, robinete placate cu crom sau alama si chiar prin utilizarea apei calde pentru gatit. Efecte asupra sanatatiiExpunerea la plumb poate duce la o scara larga de afectiuni pentru oa...
Citeste mai mult
Medic german: ”Toata lumea trebuie sa stie ca apa alcalina omoara cancerul!” Cum se prepara?

Medic german: ”Toata lumea trebuie sa stie ca apa alcalina omoara cancerul!” Cum se prepara?

La Vie Pure 11.02.2017 0
   Apa alcalina este recomandată de medici și terapeuți pentru că efectele sale sunt deosebit de benefice asupra sănătății. Se numește apă alcalină pentru că pH-ul acestei ape este de 8,5 -9, deci un pH alcalin.Ce este alcalinitatea?Odată încheiat procesul digestiei, alimentele, conform calităţii proteinelor, hidraţilor de carbon, grăsimilor, mineralelor şi vitaminelor pe care le conţin, vor genera o condiţie de aciditate sau de alcalinitate în organism. Rezultatul acidifiant sau alcalinizant se măsoară prin intermediul unei scale numite pH, ale cărei valori sunt cuprinse între 0 şi 14, pH-ul 7 fiind un pH neutru. Este important să cunoaştem cum alimentele acide şi cele alcaline afectează sănătatea. Pentru ca celulele să funcţioneze corect, pH-ul acestora trebuie să fie uşor alcalin.La o persoană sănătoasă, pH-ul sângelui este între 7,40 şi 7,45.  Dr. Robert Young, microbiolog şi nutriţionist din Statele Unite, a studiat ani de zile aciditatea sângelui, considerând-o, alături de alţi specialişti din domeniu, principala cauză a bolilor din epoca modernă. “Miracolul pH. Dieta...
Citeste mai mult
Apa imbuteliata sau de la robinet?

Apa imbuteliata sau de la robinet?

La Vie Pure 28.01.2017 0
In fiecare an, sunt cheltuiti peste $100 bn. pe apa imbuteliata. Apa pura, curata a inceput sa capete valoare la sfarsitul anilor 1700, cand oamenii au inceput sa viziteze izvoarele naturale pentru a bea apa si a se scalda. Astazi, apa imbuteliata este o afecere de bilioane de dolari ce produce un produs care este de multe ori egal cu apa de la robinet, iar aproximativ doua treimi din sticle sfarsesc in oceane si in depozietele de deseuri poluand si otravind apa si animalele salbatice.Potrivit unui raport din 2010 al Monitorului de Apa si Mancare, 47.8% din apa imbuteliata este obtinuta din apa municipala. Standardele apeiO cercetare condusa de Fundatia pentru Cercetarea Apei de Baut a descoperit ca atat apa imbuteliata cat si cea d ela robinet contin acelasi numar de contaminanti.Astfel FDA a descoperit 91 de contaminanti in apa imbuteliata, iar Agentia pentru Protectia Mediului a gasit 96 de contaminanti in apa de la robinet. Companiile ce produc apa imbuteliata nu sunt obligate sa publice teste ale calitatii apei de catre FDA, dar EPA este obligata sa publice calitatea a...
Citeste mai mult